Jezelf ontwikkelen bij BMD Advies

Ontwikkelprogramma voor beginnende adviseurs

Jezelf ontwikkelen

Iedere QHSE-adviseur beschikt over kennis als basiscompetentie. Maar ervaring leert dat de huidige tijd nieuwe eisen stelt  aan de hard- & soft-skills van de professional, waardoor vakkennis alleen niet meer voldoende is. Junior-adviseurs doen veel kennis en ervaring op ‘on the job’, maar worden nog te weinig meegenomen in de ontwikkeling van de soft-skills die bij de adviseursfunctie komen kijken.

BMD Advies haakt hier op in door junior-adviseurs de mogelijkheid te bieden om zich te ontwikkelen. Met het adviseurs ontwikkelmodel wordt er een persoonlijk ontwikkelingsplan opgesteld voor beginnend adviseurs.

Dit persoonlijke ontwikkelingsplan vullen we met meerdere trainingen en opleidingsprogramma’s door het jaar heen. Zo kom je in contact met andere nieuwe collega’s en zul je kennis maken met alle BMD’s.

Adviseurs ontwikkelmodel

Eigenaarschap

Ook wel persoonlijk leiderschap. Hiermee doelen we erop dat je zelf in staat bent om te leiden en het voortouw hierin neemt. Je houdt rekening met je kwaliteiten, valkuilen, overtuigingen en voorkeursgedrag. Bij het ontwikkelprogramma zorgen we dat je zo snel mogelijk bewust bent van je eigen kwaliteiten en valkuilen, en je verantwoordelijk voelt voor de ontwikkeling hiervan en van jezelf.

Kennis is nog steeds de basis van het advieswerk. Junioren leren dit ‘on the job’. Het ontwikkelprogramma biedt de ruimte voor junior-adviseurs om zich te specialiseren. De adviesinstrumenten zijn de digitale tools, methodieken, analyses, etc. In het eerste jaar leer je vooral over onze slimme software. Een van de competenties waar in het eerste jaar aandacht wordt besteed is het voeren van een goed gesprek en geven van presentaties. Basiscompetenties voor een adviseur.

De klant is de basis van ons advieswerk. Bij de BMD waar je gaat werken, besteden ze aandacht aan de klanten waar jij voor zult werken. Het speelveld is ook regionaal bepaald. Het is belangrijk om te weten hoe alles intern is georganiseerd en wat de werkwijzes zijn van de BMD. De landelijke positionering van alle BMD’s wordt ook behandeld.

Door samen te werken bouwen junioren een professioneel netwerk op. Dit bevordert niet alleen onze onderlinge samenwerking, maar zorgt dat je als adviseur een kennisnetwerk tot je beschikking hebt.

Ontwikkelmodel voor de interne adviseur | o.b.v. Willemsen M. en van de Hagen N. (2019)

Wil jij jezelf verder ontwikkelen?

Bekijk onze vacatures om te kijken of je aansluiting vindt. Ben je een junior? Dan starten we jouw ontwikkeling bij aanvang van jouw nieuwe uitdaging!

Geen vacature met aansluiting op jouw profiel, of in jouw regio? Doe dan een open sollicitatie.

Vacatures